Nya fiskebåtar invigda

Igår var jag i Öckerö hamn och var med på invigningen av nya Themis. Det är ett imponerande fartyg som nu skall börja sitt fiske med far och son Ryberg. Som amatör på området kan man inget annat än imponeras av denna satsning. Fatyget är iordningställt och kommer att fiska tillsammans med fyra andra fiskefartyg.

Dessutom invigdes nya Västerland för någon vecka sedan. Den är ett nybygge som gjorts av Kjell och Håkan Sörensson på Västerland AB. De har satsat på ett nytt fiskefartyg och utvecklat snurrevad i kombination med trålning och levererar alltid fisk av högsta kvalité. Med ett nybyggt modernt fiskefartyg nyttjar de den senaste tekniken för att minska miljöpåverkan och förbättra kvalitén på fångsten ytterligare.

Det är roligt som kommunföreträdare att se att det finns företagare som fortfarande tror på fisket och vågar satsa och jag vill önska dem all lycka med sitt fortsatta företagande.

Kommentera