Hur tänker fackförbunden

Fackförbunden säger att de agrerar för sina medlemmars bästa. I mångt och mycket handlar det om att man vill att sina medlemmar skall få bruttolöneökningar. Vissa fackförbund är t.o.m. beredda till långvariga strejker för någon tiondel ytterligare i bruttolöneökningar.

Nu har Alliansregeringen sänkt skatten så att exv. en undersköterska har ytterligare en månadslön per år i nettolöneökning. Detta protesterar fackförbunden emot. Kan någon förklara för mig vad som är så bra med en bruttolöneökning samtidigt som det är så dåligt med en nettolöneökning.

Nu demonstrerar det socialdemokratiska PRO för nettoökning av sina pensioner. Som moderat så är det helt underbart att se ensocialdemokratisk organisation demonstrara för lägre skatt. Jag ser gärna att fler socialdemokratiska organisationer, exv. LO, följer deras goda exempel.

Kommentera