Ensfyrarna på Fotö är räddade

I denna veckan har ett antal människor engagerat sig för ensfyrarna på Fotö. Förra torsdagen fick jag beskedet att Sjöfartsverket var på väg med manskap för att riva dem. Ett flertal personer engagerade sig då i detta och kontakt togs med Sjöfartsverket. Det visade sig att Fotö Samhällsförening hade meddelats för ett halvår sedan om planerna men att man inte fått någon respons därifrån. Nu togs det ett flertal kontakter med Sjöfartsverket och det visade sig att de var villiga att överlåta ensfyrarna på en ideell förening.

I skrivandes stund håller ett par personer på med att starta en förening som skall ha hand om ensfyrarna. Självklart är det en del underhåll som måste göras på dem framförallt målning. Man hoppas att få ett startbidrag från Sjöfartsverket sedan skall man undersöka vilka olika bidrag som man kan söka.  Mycket kan säkert göras på ideell väg men en del arbeten måste nog anlitas vilket kostar.

Är Du intresserad av att hjälpa till eller stötta på annat sätt så kontakta Bengt Svanholm i Hönö öråd för mer information.

Kommentera