Låna till fastighetsskatten?

Miljöpartiet tycker att det är rimligt att man ska behöva belåna/sälja sitt hus för att ha råd att betala sin nya rödgröna fastighetsskatt. Ska man behöva sälja bilen för att ha råd med kilometerskatten också? Oseriösa förslag från ett oseriöst parti.

Miljöpartiets ekonomisk-politiske talesperson Mikaela Valtersson menar i en Eko-intervju att det är helt rimligt att man säljer huset om man inte har råd med deras fastighetsskatt! Det kan låta som ett ofattbart uttalande, men egentligen inget nytt för Sverige – precis så fungerade det nämligen innan Alliansen vann regeringsmakten 2006. Folk drevs från sina hem av fastighetsskatten – med de rödgröna är det snart verklighet igen! Nu har ju naturligtvis Valtersson blivit ordentligt utskälld under dagen och det är inte mer än rätt om man vill tvinga bohusläningar från hus och hem.

Kommentera