Svenskt Näringslivs kommunrankning

Nu har den årliga listan från Svenskt Näringsliv över kommunrankningen av det lokala näringslivsklimatet publicerats. Öckerö kommun kommer på plats 54 av 290. Detta innebär att vi befäster vår ställning i det övre skiktet även om vi tappade 8 platser jämfört med rankningen för 2009.

Det är viktigt för oss moderater att vi har ett bra klimat för vårt näringsliv. Detta skapar fler arbetstillfällen inom kommunen vilket genererar skatteintäkter men ökar också människors möjlighet att ha sitt arbete på nära håll utan att behöva pendla. Vi arbetar därför aktivt med att framförallt ge våra företag möjligheter att utveckla sig inom kommunen. Detta har inneburit att det under de senaste fem åren att det skapats närmare 100 nya arbetstillfällen inom kommunen. Detta är något som vi ser som en av våra viktiga uppgifter att den kommande mandatperioden fortsätta med  det framgångsrika samarbetet med våra företagare.

Kommentera