Moderaterna större än Socialdemokraterna

I Demoskops senaste mätning är Moderaterna större än Socialdemokraterna. Skillnaden är 4,6 % till Moderaternas fördel. Detta beror givetvis på att Socialdemokraterna nu den senaste tiden har fått visa vilken politik man vill genomföra istället för att hela tiden gnälla på Alliansregeringen. Skillnaden mellan blocken är nu 6,6 % till Alliansens fördel vilket gör att man kan säga att den är statistiskt säkerställd.

Det verkar mer och mer klart att människor faktiskt uppskattar vad Alliansen gjort och inte minst hur man har hanterat konjunkturnedgången. Att människor också föredrar Alliansens jobbpolitik istället för Vänsterpartiernas bidragspolitik klarnar också mer och mer.  I en annan mätning gjord av GP/Sifo visar att 51 % av alla svenskar vill ha oförändrad skatt, 23 % vill ha lägre skatt och bara 19 % kan tänka sig att betala mer.

Kommentera