Succé för “Öppet skepp”

Gårdagens “Öppet skepp” på T/S Gunilla blev en stor succé. Över 100 personer tog tiilfället, trots det dåliga vädret, och besökte vårt skolfartyg. De fick en guidad rundvandring samt lite tilltugg som hade tillagats av köket på Solhöjden.

Fartyget har efter hemkomsten i slutet på juni varit på varv för årlig översyn och kom till Öckerö i fredags. På den senaste översynen tog man bl.a. ner stormasten och kontrollerade dess skick. Det visade sig att den var i nyskick fortfarande. Dessutom byttes en del inredning på fartyget enligt plan. Eftersom vi förra året hade målat fartyget så att det skulle klara 24 månader så slapp vi ta upp henne i docka i år vilket sparade mycket pengar. Enligt vår ansvarige för underhållet är nu fartyget i gott skick och vi har en mycket god kontroll på hennes underhåll.

T/S Gunilla avseglar i morgon med andra årskursen på DSG (Den seglande gymnasieskolan). Deras slutdestination är Cadiz i Spanien där nästa årskurs tar vid. Via Karibien och USA/Cuba tar man sig sedna över Atlanten via Azorerna. En sista besättning tar vid och seglar runt i Skandinavien för att åter anlända till Öckerö i slutet på juni år 2011. Mer information om gymnasieskolan och T/S Gunilla, bl.a. hennes aktuella position, hittar Du här.

Kommentera