Efter valet-tankar

Dagarna efter valet är jag på möte med Regionfullmäktige. Intressant att prata med både partikollegor och kollegor från andra partier. För Moderaternas del ser det återigen bra ut och det finns nu en möjlighet att få moderat styre i Bohusläns samtliga 14 kommuner. I GöteborgsRegionen hade vi moderat styre i 10 av 13 kommuner. Nu ser det ut som att detta kan öka till 11 av 13 kommuner.

I många kommuner har man en besvärlig parlamentarisk situation, inte minst för att Sverigedemokraterna har blivit vågmästare. Även i vår kommun har vi för första gången fått representation av Sverigedemokraterna genom att de tog ett mandat. Nu ser jag inte att detta skall påverka kommunens ledning eftersom vår avsikt är att bilda en stark borgerlig majoritet tillsammans med Kristdemokraterna och Folkpartiet. En tydlig signal från våra kommuninvånare har man gett när den borgerligare övervikten har ökat från 26 – 15 till 27 – 13. Nu har vi från de borgerliga partierna att förvalta detta ökade förtroende och fortsätta att leverera en god kommunal service till våra kommuninvånare.

Kommentera