Sofia Arkelsten blir ny partisekreterare

Idag har Fredrik Reinfeldt presenterat Moderaternas nya partisekreterare Sofia Arkelsten och biträdande partisekreterare Gunilla Sjöberg. Jag slutar på eget initiativ och kommer att återkomma kring vad jag ska göra framöver. 

Det har varit fantastiskt att ha varit partisekreterare för Moderaterna de senaste fyra åren. Jag vill tacka alla aktiva och sympatisörer som sett till att vi gjorde ett rekordval i år och som i såväl medgång som motgång alltid ställt upp och företrätt Moderaterna. Idag är vi ett riktigt stort parti med framgångar och stort väljarstöd över hela Sverige.

 Sofia och Gunilla får nu ansvaret för att leda den fortsatta utvecklingen av partiet. Det är ett viktigt arbete och jag är övertygad om att de kommer att både förnya och bredda vårt parti och vår politik.

 Sofia är 34 år och kommer från Stockholm. Sedan 2006 har hon varit riksdagsledamot från Stockholm och ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet samt EU-nämnden. Hon har också spelat en viktig roll i att utveckla vår miljöpolitik och var i valrörelsen vår miljöpolitiska talesperson. Hon har tidigare varit informationschef i näringslivet och kommunpolitiskt aktiv i Stockholm. 

Gunilla är 49 år och har länge spelat en viktig roll i Moderaterna. Hon har varit ansvarig för vår opinonsanalys och sedan 2007 också chef för vår fältorganisation. Hon kommer från Uddevalla där hon också tidigare haft kommunala uppdrag.

Per Schlingmann

Kommentera