Många turer i regionen

Idag meddelade Socialdemokraterna och Centerpartiet att de nu ger upp försöken om att bilda en majoritet tillsammans med Centerpartiet och Folkpartiet. Turerna har varit många i försöken att bilda ett majoritetsstyre men hittills har man misslyckats. I denna såpopera har Centerpartiet meddelat att de inte kan regera med Miljöpartiet eftersom de har anspråk på samma postre. Folkpartiet vill gärna vara med i ett Alliansstyre även om detta tydligen inte fullt ut delas av alla ledande Folkpartister. Ingen vill egentligen ha med Sjukvårdspartiet att göra men samtidigt behövs deras röster varför framstötar har gjorts för att få med dem i olika majoriteter. Det senaste budet från Sjukvårdspartiet är dock att de stöttar en majoritet ledd av Socialdemokraterna. Socialdemokraterna å sin sida kan tänka sig att regera med Moderaterna under villkoret att Miljöpartiet är med.

Om någon händelsevis kan reda ut vad som gäller kan jag trösta med att bilden troligen kommer att vara helt förändrad om ett dygn. Det senaste budet är att Moderaterna nu förhandlar med de övriga Allianspartierna om att leda regionen. Nu får vi hålla andan och se vad som händer. Mitt upp i detta sitter jag i valberedningen och försöker att få ihop olika alternativ beroende på vilken situation vi f.n. befinner oss i. Jag återkommer med ny information så fort jag vet mer.

Kommentera