Möte med Kommunstyrelsen

På gårdagens möte ned kommunstyrelsen hade vi besök av våra poliser. Det är nu nästan ett år sedan som polisen åter är i kommunen. Skillnaden mot när vår sheriff Björ var här är att de har lite olika arbetssätt. Björ var här på dagtid och syntes därmed en hel del av kommuninvånarna. Idag är polisen här på alla dygnets timmar, vid Golfen en lördagskväll eller på Hälsö när det är fest i klubblokalen. Man har utbildning på skolorna, kontakt med företagarna och man följer också upp de anmälningar som görs i kommunen. Räknar man polistimmar har vi mer nu än när Björ var här, skillnade. är att de inte är här lika mycket på dagtid.

Polisen har skrivit och kommer att fortsätta att skriva rapporter i Lokalbladet om sin verksamhet. Vill Du komma i kontakt med polisen så finns deras kontaktuppgifter på kommunens hemsida.

För drygt en månad sedan hade man en kontroll här under veckan vilken sedan följdes upp av en kontroll av trafikpolisen under helgen. Dessvärre, eller dessbättre beroende på hur man ser det så fastnade fyra st rattfyllerister i kontrollen. Därutöver ett antal vanliga trafikböter. Man har också haft raider mot narkotikalangare med framgång. Det är lätt att tro att narkotika inte existerar i vår kommun men tyvärr finns det är likväl som det finns i stan.

På lördag kommer polisen att vara med på Skärgårdsmarknaden i Klåva. Passa då på att kom och fråga dem om något Ni undrar.

Kommentera