Sjukvårdspartiet söndras (igen)

Så var det dags igen för dokussåpan Sjukvårdspartiet i regionen. I stort sett varje mandatperiod har ledamöter hoppat av från partiet. Denna mandatperiod har man valt att samarbeta med de rödgröna. Som tack för detta fick man ett regionråd samt en avgörande röst i de flesta nämnder. Eftergiften var att man valde att inte fullfölja det som man gick på val på, nämligen mer pengar till sjukvården.

I ett tidigare blogginlägg var jag tveksam till att partiet skulle hålla ihop över mars månad. Nu visar det sig att två ledamöter redan väljer att hoppa av från Sjukvårdspartiet men att de sitter kvar i Regionfullmäktige som politiska vildar. Anledningen enligt GP är att man inte stödjer samarbetet med de rödgröna utan hellre vill ha ett borgeligt styre. Fortsättning lär följa.

Kommentera