Omval i Västra Götalandsregionen

Nu är det klart att det blir ett omval i Västra Götalandsregionen. Anledningen är att det begåtts ett flertal felaktigheter som kan ha påverkat valutgången. Ur flera aspekter blir detta faktiskt ett intressant val. Idag råder det ett politiskt dödläge i regionen. Socialdemokraterna “köpte” in Sjukvårdspartiet genom att ge dem en regionrådsplats och utslagsröst i flertalet nämnder. Anledning var att man ville garantera sig Sjukvårdspartiets i Västra Götalands röster i valet i SKL (Sveriges kommuner och Landsting). Efter omvalet lär detta knappast bli aktuellt varför Sjukvårdspartiets betydelse högst väsentligt kommer att minska.

Det flesta experter (förståsigpåare) tror dessutom att ett lägre valdeltagande gynnar Alliansen. Dessutom är allianspartierna innan detta valet tydliga med att det är ett borgerligt samarbete som gäller. Detta gör att sannolikheten för ett stabilt styre med Alliansen faktiskt ökar.

Kommentera