Möte med BRG:s kommunpresidier

I fredags hade vi kommuner som ingår i BRG (Busines Region Göteborg) möte med ledningen för BRG.  

Göteborgsregionen består av 13 olika kommuner. Var och en har med stor framgång utvecklat sin speciella näringsstruktur. Men viktigare än så – tillsammans utgör vi Skandinaviens industriella center. Samtliga 13 medlemskommuner är delägare i Business Region Göteborg, som övergripande arbetar för att utveckla näringslivet i den gemensamma regionen.

På mötet rapporterades bl.a. om att under våren 2011 kommer vi att nå samma sysselsättningsgrad som vi hade innan konjunkturnedgången. GR har f.n. högst sysselsättningsökning i hela landet. Numera finns det fler nyanmälda platser än varsel och skillnade är numera också lika stor som innan konjunkturnedgången. BRG räknar med att det kommer att finnas 12 000 nya jobb i regionen under år 2011.

Kommentera