Öckerö kommun bäst i Västra Götaland

Öckerö är bästa kommunen att bo i jämfört med kommunerna i Västra Götaland och Halland. Det är tidningen Fokus som varje år jämför Sveriges kommuner utifrån folkhälsa, medellivslängd, företagsklimat med mera.
Tidningen Fokus jämför kommunerna på 44 olika områden. När alla områden är sammanvägda publicerar tidningen en topplista utifrån dessa kriterier. I Västra Götaland räknas Öckerö som bästa kommun med en 18:e plats på rikslistan, vilket är en förbättring jämfört med förra året, då Öckerö hamnade på plats 36.Topp tre i riket:
1. Lomma
2. Danderyd
3. Ydre

Mer information om topplistan och hur undersökningen gått till hittar du på tidningen Fokus hemsida.

 

2 kommentarer för “Öckerö kommun bäst i Västra Götaland

  1. Ja, vi har koll på personalbemanningen på förskolan och äldreomsorgen. Även inom dessa verksamheter kan vi skryta med att ha en bra verksamhet. Vårt politiska mål för denna mandatperipoden är dessutom att minska antalet barn i förskolegrupperna till 17 st från nuvarande 19-20. Detta kan jämföras med Göteborg som har uppåt 23 barn per förskolegrupp.
    Som jag redovisat tidigare på min blogg så har vi tagit beslut om både hastighetssänkning samt att det sätts upp en barriär på Hönövägen. Detta beslut måste också på remiiss till Polisen annars hade det redan varit genomfört.

    Det gäller att använda skattepengarna på ett ansvarsfullt sätt. Vi har många rapporter som visar att vi har bra kvalité på vår verksamhet och då finns det heller ingen anledning till att höja skatten. Kommuninvånarna ska inte behöva att betala mer skatt än vad som är nödvändigt. Med en ansvarsfull politik har vi visat att man klarar av att både ha en hög kvalité och en låg skatt.

  2. Hej Vissa saker är bra men hur ser bemaningen ut på kommunen förskolan har ni kollat det?Hur många jobbar på natten på åldringsvården??Varför spara på personal på dessa två punkter,vill inte Öckerö borna ha kvalite på kommunala förskolar och personal som tar hand om de gamla,man behöver inte spara skattekronor på detta.Höj skattekronan 50 öre minst.Varför gör ni inget åt hatsigheten på olycksvägen ja, du vet.Jag är intresserad att jobba med kommunala frågor, hör av er, lite ny syn utifrån kanske.MVH Göran Skogh

Kommentera