Juholt kräver att regeringen agerar i Saabkrisen

Dagen före midsommar – på lönedagen – får de anställda på Saab beskedet att
företaget inte har råd att betala deras löner.
S-ledaren Håkan Juholt ställer nu krav på Reinfeldt att
agera.
“En ansvarsfull regering agerar
snabbt, klokt och handfast”, skriver han i ett pressmeddelande till Expressen.

Vad vill Juholt att regeringen ska göra? Alla företag byggs på att man säljer en produkt som ger vinst till företaget. Detta gäller även stora företag som Saab som inte gått med visnt på många år.

Vad vill Juholt att regeringen ska göra? Agera snabbt, klokt och handfast, innebär det att han vill att regeringen ska köpa massa Saab-bilar så att företaget går med vinst?

Vad vill Juholt att regeringen ska göra? Betala de anställdas löner, förstatliga Saab eller vad menar han? När det gäller att agera snabbt, klokt och handfast så har regeringen visat att man klarat av att göra det tidigare. När det gäller Juholt har han hittills bara lyckats att bevisa motsatsen med sitt eget agerande.

En kommentar för “Juholt kräver att regeringen agerar i Saabkrisen

  1. Juholt har tydligen samma inställning som Sahlin – att pengar kommer från himlen – och att någon drömfigur betalar skatten – det fick man förr lära sig när man gick pol-mag-linjen – hur är det nu – lär man fortfarande ut dom tokigheterna ? En parallell är ju att hela Riksbanksfullmäktige tror att man kan stävja inflation genom att höja räntan – när det är tvärtom – varje räntehöjning höjer inflationen eftersom räntan är en kostnad
    som måste täckas med högre priser. Politik är en drömtillvaro som många aldrig vaknar ur.

Kommentera