Redovisa partibidragen

Moderaterna har en hög trovärdighet bl.a. när det gäller regeringsduglighet och hur man hanterar ekonomin, inte minst i svårare frågor. Det känns därför helt onödigt att med en envishet som är svår att förstå, fortfarande inte vill ge med sig att redovisa partibidragen öppet.

Vi är ett parti med högt i tak och vi kräver av andra att det skall finnas en stor öppenhet. Det känns därför extra konstigt när vårt parti är ensamt om att inte vill ha öppenhet om detta.

Det finns många argument som smular sönder partiledningens olika skäl för detta men jag nöjer mig med att hänvisa till den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamssons inlägg i debatten.

2 kommentarer för “Redovisa partibidragen

  1. Givetvis kan man styra upp mycket via domstolar men ännu bättre vore givetvis att alldeles oberoende detta så väljer man en öppen redovisning.

  2. Det är uppenbart att Sverige måste få en fristående författningsdomstol skild från regeringsmakten. De allra flesta europeiska länder har infört denna princip. Svenska politiker måste inse , inte minst moderaterna, att dömande och politisk makt måste vara särade. Domstolsverket kan inte vara underställt lydigt verktyg för den politiska makten. Nuvarande system är ett underbetyg för svensk demokrati.

Kommentera