Grova sexövergrepp på kommunalt äldreboende

En svårt demenssjuk man misstänks ha utsatt tre kvinnor för grova sexuella övergrepp på ett kommunalt äldreboende i Angered enligt en artikel i GP. Jag undrar om detta nu kan leda till en debatt i medierna om kommunal driftform verkligen är den riktiga. Kanske skall man kräva att kommunerna följer upp de kvalitétskrav som man ställer oberoende vilken driftform som gäller.

En kommentar för “Grova sexövergrepp på kommunalt äldreboende

  1. Driftsformen har väl ingenting med sexuella handlingar att göra. Den som har utfört handlingen kan vara kommunalanställd, anställd i ett aktiebolag eller själv vårdtagare. Sexuella övergrepp är världens äldsta och vanligeste sätt att få utlopp för sin njutningslystnad som
    förövaren har att tillgå och kommer så att förbli tills alla människor lärt sig inse att andra människors liv är lika viktigt som det egna. Men vi har långt dit. En läkare
    trodde sig ha erfarit att i var femte familj fanna någon form av incest och att den psykologiska orsaken var att
    föräldrarna trodde att dom ägde barnen och tvärt om.

Kommentera