Länge leve demokratin

Socialismen är inget som tillhör nostalgin enligt den nye vänsterledaren Jonas Sjöstedt. Det har han ju alldeles rätt i eftersom nostalgi är något som man längtar tillbaka till. I det fallet så befinner han sig i en försvinnande liten skara i Sverige som fortfarande tror att socialism är lösningen på våra problem.

Socialismen har testats både i hög- och lågkonjunkturer i många delar av världen och resultatet är likadant överallt. Istället för ökat inflytande och en bättre situation för alla så blir det istället diktatur, korruption och nepotism (gynnande av släktingar), dvs. precis motsatsen mot vad dagens vänsterpartister påstår. Faktum är att inget land som infört socialism med våra mått mätt kan kalla sig för en demokrati.

Nej, fortfarande gäller det som Churchill så insiktsfullt sà en gång i tiden:

“Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla de andra.”

 

 

En kommentar för “Länge leve demokratin

  1. Jag håller med Dig. Men socialism är ju en bekväm ideeriktning. Man har kapitalister som skaffar jobb och pengar. Sen delar man ut dessa pengar även till dem som hatar arbete och skapar sysselsättningar till socialismens
    administration. Då får man många anhängare och lever lyckliga ända tills allting ska betalas. Ett kommunistiskt samhälle måste däremot försörja alla medborgare och därför är denna ideiologi dödsdömd – eller – vad tycker Du ?

Kommentera