Asta Hansson minnesord

Idag var det begravning för Asta Hansson i Hönö kyrka.

Asta var, som hon sa, född in i moderaterna. Hennes son Bengt, var mycket aktiv och var bl.a. landstingsråd och dessutom ordförande för moderaterna på Öckerö. När både Bengt och hennes man Johan på kort tid gick bort frågade Asta om hon inte kunde få bli mer aktiv i partiet. I en ålder då de flesta väljer att dra sig tillbaka fick Asta sina första kommunala uppdrag.

Hon var ersättare i Socialnämnden och missade sällan ett möte. Hon deltog även i våra gruppmöten. Det var en fröjd att se att man faktiskt på sin ålders höst kan ta ytterligare ett steg för att förändra sitt liv. Likväl som Asta tillförde en hel del till oss hoppas jag att vi också tillförde en del till Astas liv. Jag kommer att minnas Dig för Din rättframhet samt inte minst när Du kom körande i Din Mercedes.

Kommentera