Tre frågor till Socialdemokraterna

1. Hur skall jobben bli fler av att man höjer skatter?

2. Hur skall Era löften finansieras?

3. Hur skall Ni genomföra Er politik parlamentariskt?

Tre till synes enkla frågor men ack så avslöjande frågor att svara på. Idag har Socialdemokraterna förslag på höjningar av skatten som direkt slår mot ungdomars möjligheter att arbeta, man har lovat ett trettiotal mdr kr i olika löften samt att de rödgröna numera klargjort att de inte kommer att samarbeta inför valet.

Vi kommer att ställa dessa frågor till dess att vi får svar, alternativt är ju avsaknaden av svar ett svar i sig.

2 kommentarer för “Tre frågor till Socialdemokraterna

 1. Generella skattesänkningar eller höjningar skapar varken fler eller färre arbetstillfällen. De skapar däremot att människor själva får bestämma över en större del av ekonomin och får ut mer av sitt arbete. Det jag avsåg var Socialdemokraternas förslag på att höja arbetsgivaravgiftens för ungfådomar som Alliansen sänkt. Det är jag övertygad om att det sjappar förre arbeten för just ungdomar.

  Alla jobbskatteavdrag har hittills gåfinansierats fullt ut vilket visar sig när Sverige som enda land i EU har en ekonomi i balans och god ordning på finanserna.

  Det som gäller är faktiskt valresultatet och inte enstaka opionsmätningar. Parlamentariskt har alla Allianspartier klargjort att man komme,r. Att fortsätta arbetet. På Din sida har vi däremot hört motsatsen. Där har det ju snarare klargjorts att man inte skall samarbeta. När det gäller SD så har de samma passiva roll som de har i regionen och det verkar ju inte störa Dig att Du behöver deras passiva stöd där.

 2. Nu är ju inte jag sosse, men frågorna kan ju lika gärna ställas till moderaterna,

  1. Hur blir det fler jobb av sänkta skatter eller jobbskattavdrag 4,5,6,7,8 osv? Är det något som varit tydligt under de här två kriserna är det ju att högskatteländer som Sverige, Danmark m.m. klarar sig bra medan lågskatteländer som Grekland, Spanien mfl klarar sig sämre.

  2. Hur skall skattesänkning 4,5,6,7,8,9 osv finansieras

  3. Hur skall ni genomföra er politik parlamentariskt med antingen C, KD eller båda utanför riksdagen? Fortsatt passivt stöd från SD?

Kommentera