Vad vill Socialdemokratrena?

Stick hål på Socialdemokraternas bluffbubbla
Socialdemokraterna leker tysta leken och tror uppenbarligen att frånvaron av besked kan skapa förtroende långsiktigt. Det är tydligt för väljarna att de saknar såväl jobbpolitik som regeringsalternativ.

Jobb eller bidrag
Fajten i valet 2014 kommer att handla om jobben. Där står Alliansens arbetslinje mot Socialdemokraternas bidragslinje. Moderaterna är det parti som tydligast står upp för att fler ska få ett jobb och för att det ska löna sig bättre att arbeta. Vi måste arbeta för att värna och bredda arbetslinjen. Mot det står Socialdemokraterna. Trots nya företrädare ligger deras jobbfientliga politik fast. Stefan Löfven har inte presenterat några konkreta förslag kring jobben som skiljer sig från Håkan Juholts förslag. Socialdemokraterna vill fortfarande fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, höja restaurangmomsen och försämra ROT- och RUT-avdragen.

Regeringsfrågan central 2014
En annan avgörande fråga är regeringsfrågan. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna har vitt skilda uppfattningar om hur Sveriges framtid ska se ut. Väljarna förtjänar raka besked kring de politiska alternativen. Hur mycket av Vänsterpartiets ansvarslösa politik kommer att få genomslag i en regering med Stefan Löfven som statsminister? Blir Jonas Sjöstedt finansminister? Hur mycket dyrare kommer det att bli att köra bil eller att åka på semester med Åsa Romson i regeringen? Hur har de tänkt att ta ansvar? Hur ser Socialdemokraternas regeringsalternativ ut?

2 kommentarer för “Vad vill Socialdemokratrena?

  1. Det handlar om att både synliggöra vad alternativet till Alliansens polit är och att tydliggöra vår egen. Jag kan hålla med Dig om att vi inte har varit bra det senaste på det senare. det är också så att Socialdemokraterna f.n. mörkar vad de vill. Detta verkar just nu vara framgångsrikt recept men då är det också vår uppgift att visa att alternativet till vår politik är så mycket värre.

  2. Jag tycker ni inte ska lägga så stor vikt vad Sossarna ska regera med. Utan ta och lägg fram era visioner istället? Vad vill Ni? Som det är nu så är ni så håglösa och tröttkörda så ni klappar väll ihop vilken dag som helst…NYVAL!!

Kommentera