Hur blir jobben fler av att skatten höjs på att anställa?

I kvällens debatt mellan partiledarna för riksdagspartierna blev jobben den största och viktigaste frågan. Alliansens grundläggande inställning om att alla jobb behövs, fokus på att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden och att göra det mer lönsamt att arbeta stod emot en splittrad opposition.

Oppositionens enda gemensamma besked var att kostnaderna på att anställa unga ska höjas och att bidragen till dem som inte arbetar ska öka.

Alliansen har minskat utanförskapet och vill fortsätta kampen mot arbetslösheten. Trösklarna in på arbetsmarknaden ska fortsatt sänkas. Därför är det viktigt att stå emot de socialdemokratiska kraven på att höja skatten på att anställa unga, att höja restaurangmomsen och slopa eller försämra RUT- och ROT-avdragen.

Kommentera