Möte med arbetsutskottet

På senaste arbetsutskottet beslutade vi om ökad investeringsram för att reparera Öckerö färjeläge. Vi får ett statligt bidrag för detta varför det känns angeläget att utnyttja detta för att få ordning på färjeläget.

Vi förslår också Kommunfullmäktige att anta planen för bl.a. Boviera på Heinövallen. Detta kommer att tillskapa ett fyrtiotal bostadsrätter till kommunen i attraktivt läge där mereffekten dessutom kan bli att ett antal villor blir till salu för exv. barnfamiljer som vill flytta hit.

Västtrafik var på besök för en dialog om vår kollektivtrafik. Vi vill diskutera att vad det innebär att byta dagens busstrafik på Björkö mot direktbussar på morgonen och på kvällen. Detta kommer man att återkomma till oss med. Vi påpekade också den dåliga anpassningen av Lila Express framförallt till Björköfärjan, vilket vi i sanningens namn haft uppe vid ett flertal besök, och även detta lovade man att försöka att lösa. Det kan finnas ett ökat hopp eftersom man nu tillsatt nya kontaktpersoner till kommunerna som kan se det hela med nya ögon.

Vi vill också att man ser över möjligheterna att öka antalet försäljningsställen i kommunen, exv. på Pinans kiosk.

Kommentera