Samtalsklimat i Regionfullmäktige

Under gårdagen och dagens budgetdebatt i Regionfullmäktige har det inte bara en gång utan tyvärr ett flertal gånger varit inlägg som gränsar till personangrepp. Det handlar om personer som inte riktigt klarat av Sverigedemokraternas argumentation.

Jag är den första att erkänna att jag själv har svårt för vissa sverigedemokraters argumentation när det gränsar till ren främlingsfientlighet. Men att därmed tappa lite av fattningen och bli irriterad eller rent av arg och låta detta spegla sitt inlägg gör att jag tappar lite av respekten för den personen.

Jag hoppas och tror att vi framledes på ett bättre sätt kan acceptera det valresultat som väljarna givit oss och faktiskt bemöta varandras argument med respekt. Det tror jag att vi alla kommer att tjäna på i längden.

Kommentera