Lång handläggningstid??

Ibland blir det en frustration från kommuninvånare över att saker tar lång tid. Som information så kan jag meddela att jag delar den frustrationen allt som oftast. Inom kommunen gör vi vårt bästa för att snabba på frågorna. Dock är det så att vissa frågor måste genomgå en demokratisk process, alltifrån grannsynpunkter på bygglov, samrådsprocess, nämndsbehandlas eller något annat. Ibland ligger det också utanför vår kontroll som exv. två frågor som jag nu engagerar mig lite mer i.

Den ena handlar om färjetrafiken i kommunen. Vi har till Färjerederiet för snart ett år sedan gett i uppdrag att ta reda på om var dragningen av en linfärja kan dras mellan Björkö och Öckerö. Svar utlovades i våras, hittills har dock inget hänt. Detta innebär att vårt arbete med att utveckla Björkö stoppar upp eftersom vi måste avvakta vad resutatet blir.

Till Västtrafik har vi för ett år sedan ställt frågan om busstrafiken på Björkö. Kan vi förändra denna så att vi får direktbussar från Göteborg till Björkö istället och kan vi komplettera detta med en Flexlinje. Nu nås vi av rykten att Västtrafik ser över busslinjer som har få resenärer och att Björköbussen är en av dem. Lite frustrerande att vi inte kunde få svar på vår ursprungliga fråga så hade en konstruktiv diskussion kanske redan varit igång. Jag har dock försökt att ta kontakt med ansvarig på Västtrafik, vilket hittills inte lyckats, så ännu har jag inte gett upp om att kunna lösa detta.

Till detta kan vi lägga ett otal andra frågor som måste passera externa myndigheter eller samarbetspartners. Kvarnarna mal långsamt sägs det, men min uppfattning är ändå att det går bra mycket fortare nu än när jag en gång började med politik. Otåligheten har kanske också ökat med tiden vilket gör att vi fortfarande vill ha svar på allting fortare, gärna igår. Detta är väl en drivkraft som gör att det känns värt att ge sig i kast med svårigheterna och känslan av att lyckas gör att man fortsätter att försöka att snabba på processerna.

En kommentar för “Lång handläggningstid??

 1. Björkö är som vanligt Askungen i politikernas sagovärld –
  det vet ju Du som bott här bästa beviset är att någon tokstolle inom socialförvaltningen fick för sig att man skulle avbemanna hemtjänsten nattetid och skicka folk från Hönö med färja när någon behövde hjälp på natten. Det är ett exempel som går att jämföra med den beslutsångest som
  finns ifråga om linfärja. Är det inte längre öbor som styr över Öckerö ? Är Du i händerna på tjänstemän som bor tio mil in i landet och som är helt teoretiskt funtade i sina
  hjärnor – när det gäller hemtjänsten skulle man tro det –
  och nedläggningen av Taxi Öckerö är ett bevis på att det saknas stake i nutidens öbor – är gamla tiders stolthet
  bortblåst – när vi låter fjolliga politiker på andra orter styra våra liv. Slutar inte lagen längre i Hjuvik ?

Kommentera