Hållbara Bohuslän

Idag har jag varit tillsammans med flera andra på ett seminarium om vad kommunerna har gjort för miljöarbete sedan Riokonferensen för 20 år sedan. Initiativtagare var Stefan Edman som lyckades att få dit både miljöminister Lena Ek samt vår landshövdingen Lars Bäckström. Det hela startade med en presskonferens i hamnen där vi alla kommunstyrelseordförande i Bohuslän blev fotograferade i bästa EU-stil på en segelbåt.

På själva konferensen fick Bohusläns alla elva kommuner visa vad man hade gjort på utbildningssidan samt på transportsidan. Öckerö kommun visade dels upp Kalvsunds skola och det miljöarbete samt en elbil ur vår elbilspool samt en elcykel.

Det hela avslutade med en paneldebatt där elever från Ljungskiles folkhögskola fick ställa frågor till en panel där jag fick äran att ingå.

Sammantaget var det en bra konferens med mycket inspiration men där också Öckerö kommun fick tillfälle att visa vad vi varit framgångsrika med.

Kommentera