Sahlin 16 mdr, Juholt 22 mdr, Löfven 30 mdr i höjda skatter

I Mona Sahlins budgetmotion föreslogs skattehöjningar netto på 16 miljarder kronor, Juholt – allmänt betraktad som en vänsterinriktad socialdemokrat – föreslog 22 miljarder i skattehöjningar och nu kommer Löfvéns första budgetmotion, presenterad idag, och då drämmer han till med 30 miljarder i höjda skatter!

Med tanke på Löfvéns bakgrund samt, då han väl öppnat munnen, faktiskt talat väl om hur viktigt det är att satsa på företagen trodde jag att han faktiskt menade något med allt sitt tal om företagande och företag. I stället satsar han nästan ingenting för att göra företagsklimatet bättre utan höjer i stället skatterna – främst för företagen – med 30 tusen miljoner kronor.

Han vill fördubbla arbetsgivaravgifterna för alla som har anställda under 26 år – i en tid när jag trodde alla ville hjälpa unga in på arbetsmarknaden – han vill fördubbla restaurangmomsen – i en tid när restaurangjobben ökar kraftigt och en tredjedel av branschens 90 000 anställda är unga – och han vill införa en ny lastbilsskatt och höja den bolagsskatt regeringen sänker. Snacka går ju, men det är handlingarna som räknas. Löfvén är inte mer företagsvän än vad Juholt var.

En kommentar för “Sahlin 16 mdr, Juholt 22 mdr, Löfven 30 mdr i höjda skatter

 1. Det är en enkel matematik som sossarna har haft ända sedan
  Gunnar Sträng slutade och teoretikerna tog makten och det är – pengarna kommer från himlen – och enligt den socialistiska läran så finns det alltid en kapitalist som man kan mjölka skatt av i obegränsad mängd.
  Problemet är bara detta – att nästan alla politiker tänker så idag oavsett parti – nationalekonomi är tråkigt och
  mödosamt att lära och resultat av detta är att Du fick fyrtio gånger mer för varje krona 1944 när kapitalskatten infördes än Du får idag. Kronan har sjunkit med 97,5 %.
  93 % av sjukhusens kostnader är skatt i olika former,
  direkt eller indirekt – d v s lika mycket skatt som på brännvin.
  Och hela karusellen sköts av politiker som fiskar röster.
  Vad gör Moderaterna ? Hittills nästan ingenting.
  Det skulle fordras ett radikalt grepp som t ex att ta bort
  två skatter – kapitalskatten som ger 100 miljarder i under-
  skott för staten och kommunalskatten som ger 380 miljarder i överskott men som samtidigt ger en arbetslöshet på 700000
  som kostar över 100 miljarder

Kommentera