Bemötande och tillgänglighet

För oss som egentligen har som enda uppgift att ge service till våra invånare är hur vi bemöter dem och hur vi är tillgängliga ytterst viktigt. Ibland är det lätt att fastna i fällan att öppettider m.m. skall utformas efter hur vi som arbetar i kommunen vill ha det när det istället är vi som måste anpassa oss efter de som behöver vår service.

Detta är något som i stort sett alla företag och myndigheter arbetar med idag på olika sätt. Vi har i Öckerö kommun haft ett mål att  vi skall bli bättre på detta. Som ett led i detta har vi nu tre seminarier där alla kommunens anställda skall ges tillfälla att lyssna på Jörgen Oom. Han visar på ett humoristiskt sätt hur lätt det är att tänka fel och vad vi kan göra för att bli bättre.

If it´s to be – it´s up to me är hans ledord.

Detta följs sedan upp med ett arbete på våra APT och slutligen också på vår kommunfest den 24 maj.

En kommentar för “Bemötande och tillgänglighet

 1. Det är vackra ord som nog alla håller med om – men så har vi det där med människors maktlystnad – det finns mellan-
  chefer som bara hittar på tokigheter för att vissa sin makt-
  det vanligaste exemplet är telefontider ,oftast mellan 8-9
  på morronen, helt i onödan plus att de del har evig telefonsvarare på för att göra det bekvämt för sig själv
  men obekvämt för servicetagarna.
  Någon tokstolle inom Öckerö har till och med beslutat att om hemtjänsten skall handla åt vårdtagare så går det inte att använda vanliga svenska mynt utan man måste ha ICA kort
  – rena förolämpninken mot vår duktiga personal som både är
  ärliga och tjänstvilliga. Hur får vi bort sådant maktmissbruk ? Någon har också hittat på att ha stämpelklockor i form av en elektronisk penna som personalen ska lägga tid på att leka med istället för att hinna prata med vårdtagarna.
  Slutresultatet blir nog till slut ett beslut som Du får vara med och ta – skall vi ha 50 mellanchefer eller 150
  människor som utför service – det är frågan alla måste ställa, båda delarna går inte för då räcker inte skattepengarmna till

Kommentera