Krisutbildning

Under två dagar har jag och 200 personer till varav fem från Öckerö kommun varit på utbildning i krissamverkan i Uddevalla under Länsstyrelsens ledning. Många bra föredrag, bl.a. Erik Hansen, informationschef i Oslo, som berättade om attentatet den 22 juli. Han kunde ge oss flera lärdomar om hur man fungerar i en sådan oväntad händelse samt hur många överraskande saker inträffar i samband med en kris. Bl.a. så blev det stora berg av rosor som människor la med tiden ett stort problem.

Mycket av andra dagens seminarier handlade om information i en kris. Samverkan med andra myndigheter och media är givetvis viktigt. Sociala medier spelar också en allt större roll.

Sammantaget är en sådan här sammankomst nyttig. Inte bara för informationen och utbildningen utan också för möjligheten att träffa personer från andra kommuner och myndigheter och få möjlighet att utbyta erfarenheter med dem.

Kommentera