GT blandar ihop korten om folkomröstning

Frida Boisen blandar ihop en hel del kort i sin ledare när hon påstår att det endast är att folkomrösta om ja eller nej till fortsatt trängselskatt. Bl.a. så finansierar trängselskatten i Göteborg en specifik sak, nämligen det västsvenska paketet som består av bl.a. Västlänken, Marieholmstunneln, Hisingsbron och en stor utbyggnad av kollektivtrafiken. I Stockholm har trängselskatten inte något specifikt finansieringssyfte mer än att de skall användas till vägbyggnationer. Därför är frågan om ett nej till trängselskatten också innebär ett nej till det västsvenska paketet. Eftersom vi redan påbörjat en hel av det så måste man fråga hur det istället skall finansieras och den frågan är inte helt lätt. Genom kommunalskatten? Vilka kommuners kommunalskatt och hur mycket för varje kommun i så fall? Lär bli en diger uppgift att få ihop en sådan överenskommelse.

Läs Frida Boisens ledare.

En kommentar för “GT blandar ihop korten om folkomröstning

  1. Gillar din blogg till tusen och jag vill att du ska veta att jag kickar in he4r varje dag ff6r insepration. Vill ge dig kommentarer till varje dags Inle4gg men e4r se5 de5lig pe5 det. Fortse4tt fortse4tt! 🙂

Kommentera