Öckerö kommuns hemtjänst i topp

I en undersökning gjord av Socialstyrelsen kommer Öckerö kommuns hemtjänst på 62:a plats av Sveriges 290 kommuner. I Göteborgsregionen ligger den i topp tillsammans med Lilla Edet.

93 % anger att de är nöjda med hemtjänsten i Öckerö kommun. Vi har vad vi kallar för kvarboendeprincipen. Detta innebär att man skall få kunna bo kvar i sitt hem så länge det är praktiskt möjligt. En förutsättning för detta är att det då finns en väl fungerande hemtjänst.

Vad som också är glädjande är att våra äldreboenden i våra egna brukarenkäter också får högsta betyg. Lika viktigt som det är med en väl fungerande hemtjänst är att vi också kan erbjuda ett väl fungerande äldreboende när man inte längre klarar av att bo kvar i sitt hem.

En kommentar för “Öckerö kommuns hemtjänst i topp

 1. Att hemtjänsten fungerar så bra i Öckerö är de många undersköternornas förtjänst – dessa underbara kvinnor som
  prioriterar oss pensionärer och gör oss lyckliga och nöjda.
  Men det gäller inte cheferna – dom är lika dumma och egofixerade som i övriga Sveriged – vi har flera exempel under de senaste åren hur cheferna försökt att förstöra den goda tradision som finns i Öckerö t ex när någon fått för sig att dra in nattbemanningen på Björkö och ha personal från Hönö som skulle ersätta en fast bemanning på Björkö.
  En sådan tokig tanke kan bara komma från någon som saknar
  lokalkännedom och som har hamnat på en chefspost av okun-
  nighet och brist på människokännedom hos de beslutsfattare som tillsatt denna chef. Låt oss ränsa ut sådana element från Öckerö och återgå till den goda Öckeröandan.

Kommentera