Migrationspolitiken ur ett kommunalt perspektiv

– Vi ser att det finns utrymme för en diskussion om hur vi kan påverka volymerna av dem som kommer till Sverige och samtidigt värna asylrätten, sade Tobias Billström i SVT:s Agenda i söndags. Detta skapade kritik från flera olika håll och även statsministern gick ut och dementerade att volymerna skall diskuteras.

Från kommunalt håll välkomnar vi dock debatten om integrations- och migrationsfrågor. I det sammanhanget kan man inte lyfta ur en enskild fråga som inte får diskuteras. Vi vet att det är en känslig fråga att våga diskutera invandringen och att man lätt blir uthängd som rasist. Det är dock alldeles nödvändigt att komma bort från att vissa frågor inte får diskuteras.

Det finns idag en oro från kommunalt håll hur vi skall klara ett ökat mottagande med kvalité och värdighet. En diskussion hur vi skall klara detta måste därför omfatta alla frågeställningar för att resultatet skall bli trovärdigt. Först då skaffar vi oss ett underlag som vi moderater, kan stå för inför våra väljare.

En kommentar för “Migrationspolitiken ur ett kommunalt perspektiv

 1. Det är inte fel att ta hand om de människor som kommer till vårt land – de är ju på lång sikt en berikande resurs – jag
  har under mitt liv varit med om att hjälpa invandrare eller
  flyktingar komma igång med att starta egna firmor och de flesta har lyckats bra tack vare att dom inte har haft några förutfattade meningar om hur många timmar pr dag man ska arbeta utan arbetat så mycket som behövs och livnärt sig på vad dom hittat ute i den svenska naturen, t ex
  brännässlor som italienarma var specialister på och gjorde sallad av. Men felet är ju att staten slösar bort 35 miljarder som via SIDA delas ut till regeringar runt om i världen och som t ex i Eritrea går till att hålla människor fängslade – det kostar en miljon pr fånge -istället för att använda dessa pengar inom vår eget land.
  Enbart momsen på dessa utskickade pengar gör att staten förlorar 7 miljarder till – det kallas bistånd men är ett
  fruktansvärt slöseri och dessutom destruktivt.

Kommentera