Öckerö Rederi AB, ÖRAB

Bokslutet är nu klart för år 2012 och vi kan se tillbaka på 2 1/2 år av verksamhet av verksamheten i kommunens ansvar. Vi har idag en mycket bra skolverksamhet med bra resultat och en fantastisk verksamhet med vårt koncept med ett seglande gymnasium.

Det som var problem tidigare när verksamheten sköttes av ett privat bolag har nu rättats till. T/S Gunilla är i bättre skick än någonsin och alla de A4-sidor av brister som fanns när vi tog över är nu borta. Senast så satte vi på en ny kran samt byggde om styrhytten. Till sommaren kommer T/S Gunilla att ha den regelbundna femårsklassningen som görs av Bureau Veritas och vi hyser gott hopp om att återigen få högsta betyg.

Numera har vi också ordning på ekonomin och budgeten hölls återigen under 2012. Vi påbörjar också en amortering på våra lån samt en årlig avskrivning på värdet. Till skillnad mot andra gymnasieskolor i andra kommuner har vi ett gott tillflöde av elever och vi ser framför oss många år som T/S Gunilla kommer att finnas kvar i verksamheten.

T/S Gunilla lämnarde igår Punta Gorda i Beliz och seglar nu mot Progreso Practicos i Mexico.

 

Kommentera