Nya elbilar i elbilspoolen

Efter 2 1/2 år så byter vi nu våra tre elbilar mot en modernare variant. De nya elbilarna är av märket Nissan Leaf och de har alla de bekvämligheter som en modern bil har. De är dessutom krocktestade och har fått fem stjärnor av fem möjliga av EURONCAP.

Elbilarna används i främsta hand till personalens tjänsteresor. Detta för att Öckerö kommun på sitt sätt skall gå före och bidra till minskade koldioxiodutsläpp. De kan också användas av privatpersoner. Det Du då behöver göra är att registrera Dig på www.moveabout.se

Mer att läsa om Nissan Leaf finns här.

De gamla elbilarna har köpts av kommunen och kommer att användas i verksamheten.

En kommentar för “Nya elbilar i elbilspoolen

  1. Hej, Jag läste ditt inlägg. Jag har skrivit motion till förbundsstämman om bilpooler med miljöbilar – högst tre år gamla – till förbundsstämman Stockholm stad. Jag hoppas att det här blir en fråga som M faktiskt kan driva. Jag såg i Berlin när jag var där i Mars hur bra detta system fungerar – så varför kan vi inte ha det i Stocholm/Sverige också? mvh AC Carlberg M Hedvig eleonora

Kommentera