Nu startar bygget av nya vårdcentralen på Hönö

Snart tas det första spadtaget i byggnationen av den nya vårdcentralen på Hönö. På plan två ovanför vårdcentralen kommer det att byggas sex lägenheter i varierande storlek.
– Vi har valt att göra några större lägenheter eftersom det finns en stor efterfrågan på det i kommunen, säger Peter Albinsson, projektchef på Öckerö Bostads AB.

Hönö vårdcentral har ökat sin verksamhet de senaste åren och är i stort behov av större lokaler. NCC står för byggnationen som slutprojekteras i dagarna och fastigheten beräknas vara klar för inflyttning runt årsskiftet 2013-2014.

Planen för vårdcentralen är framtagen av karlsson wachenfeldt arkitekter i samarbete med Hönö Vårdcentral och Öckerö Bostads AB.

Vårdcentralen kommer att bli ljus och öppen med en nytänkande planlösning. Här kommer inte att finnas några korridorer och väntrummet kommer att vara byggt runt en cirkelformad rosfylld trädgård mitt i byggnaden. Det skapar ett naturligt ljusinsläpp och en luftig miljö som ger möjlighet att sitta avskilt och vänta på sin tur.

– Jag har aldrig förstått varför man ska behöva sitta i en tråkig miljö just när man är sjuk, säger Bengt Sköld som driver Hönö Vårdcentral.

Att det blev just ett rosarium i mitten beror på Bengts stora rosintresse.

– När vi behövde större lokaler var det viktigt för oss att skapa en trivsam miljö för patienter och personal. Men huset är inte det viktigaste för verksamheten, det är människorna.

Kommentera