Bäst i klassen med Alliansen

Kunskap, trygghet och rättvisa – det är så vi vill att den svenska skolan ska beskrivas. Därför har Alliansen genomfört en historisk reform av skolan.

Skolan ska ge våra barn den bästa starten i livet. Därför genomför Alliansen nu den största skolreformen
i modern tid. En allmän förskola har införts från tre års ålder, gymnasieskolan har delats upp i en studieförbe- redande och en yrkesförberedande. Vi arbetar för att stärka skolan och öka likvärdigheten så att ingen elev ska gå osedd. En ny skollag har införts, betygssystemet har fått fler steg, betyg ges från åk 6 och skolan har fått tidigare nationella prov.

I tidningen Fokus rankning är 9 av 10 högst rankade kommuner Alliansledda. Dessutom visar en undersök- ning i Dagens Samhälle att 82 % av de 50 bästa skolkommunerna styrs av Alliansen, i de sämsta styrs 72 % av S eller V.

Resultatet är tydligt. Moderaterna och Alliansen är bäst på att skapa en modern skola för alla.

Öckerö kommun på 44 plats i skolrankingen i Dagens Samhälle

Öckerö kommun på 8 plats i bästa kommun att bo i, i tidningen Fokus.

Kommentera