Ändrat inlopp i Klåva

I senaste numret av Lokalbladet uttrycker medlemmar ur Klåva hamnförening stark kritik mot planerna på att utveckla Långholmen. De kritiserar också att planprogrammet omfattar en ändring av inloppet till Klåva hamn från nuvarande till öster om Långholmen. Det nuvarande inloppet skulle då stängas igen.

Det märkliga i detta är att detta finns med i planprogrammet efter önskemål från just Klåva hamnförening. Enligt deras egen uppgift är detta något som de arbetat med i över tjugo år. Kommunen har inget egenintresse i detta utan ändringen togs med enbart för att Klåva hamnförening önskade så.

Men tanke på att samma hamnförening nu kritiserar kommunen för detta så har jag ställt en fråga till ordföranden i hamnföreningen Jonas Klingander:
Vill hamnföreningen fortfarande att planprogrammet skall utreda ett ändrat inlopp? Om inte så lyfter vi bort den delen på tisdag. Kommunen har inget egenintresse att få kritik för något som hamnföreningen driver, speciellt inte från hamnföreningen själva.

Jag förväntar mig ett snabbt svar. Det borde ju inte vara så svårt med tanke på vilken inställning som man uttryckt i Lokalbladet.

Kommentera