Möte med Kommunstyrelsen

Mötet inleddes med att Kommunstyrelsen gjorde en rundtur i kommunen och tittade på de olika projekt som precis har blivit klara eller snart är det. Vi startade med att titta på den extra volymen på Bergmans som gör att vi kan ta emot ytterligare 12 st personer och att vi nu t.v. inte har någon kö.
Volymen står i anslutning till det ordinarie boendet och har en bra standard som är i klass med vårt ordinarie.

Nästa anhalt var byggnationen av Bovieran. Byggnationen startade i juli och man har just nu lagt grundmassan som byggnaden skall stå på. Byggnationen beräknas vara klar i slutet av augusti 2014 och kommer att innehålla 48 st lägenheter samt en inglasad trädgård med bl.a. boulebanor.

Eter detta var vi och tittade på Fotö skola. Hela skolan har genomgått ett rejäl ansiktslyftning och innehållsmässigt är den svår att känna igen från innan. Nu är det fräscha lokaler med ljusa och glada färger och den gamla källaren har gjorts om till trivsamma undervisningslokaler. Även skolgården har fått ett rejält lyft och jag tror att Fotöborna kommer att känna sig nöjda med sin skola.

Beslut togs om att sända ut planprogrammet för Klåva på programsamråd. Detta kommer att ske under c:a två månader och då kommer alla som vill att få möjlighet att lämna sina synpunkter. Vi förväntar oss bl.a. ett svar från Klåva hamnförening om man står fast vid att ändra inloppet till hamnen.

Vi gav också planbesked till Seaside på Björkö samt byggnation av bostäder på skoltomten på Kalvsund samt vid Tumlaren på Fotö. Detta tillskott av bostäder är i linje med våra löften m att man skall ha möjlighet att kunna bo kvar på sin egna ö, även när man inte längre klarar av att bo kvar i sitt hus.

Som jag tidigare skrivit om så tog vi nu också ett formellt beslut om att medfinansiera två extraturer på Nordöleden på kvällstid under vardagar.

2 kommentarer för “Möte med Kommunstyrelsen

 1. Gustav, i nuläget finns det ingen mark som kan detaljplanera för byggnation av lägenheter på Kalvsund. Vi har valt att göra en detaljplan på skolområdet där vi vill uppföra hyreslägenheter. Jag tror nog att många blir nöjda med att få hyreslägenheter där istället för att det inte finns några alls, även om det ligger höjt upp.

 2. Hur går era önskade bostäder på Kalvsund i linje med era vallöfte?
  Citat:
  “att man skall ha möjlighet att kunna bo kvar på sin egna ö, även när man inte längre klarar av att bo kvar i sitt hus.”
  När det är just hus eller parhus ni skall bygga och som inte kommer vara hyres eller bostadsrätter utan ren och skär byggnad som är till försäljning.
  Sen att det är en av Kalvsunds brantaste backar dit gör ju knappast stället så tillgängligt för äldre som “vill bo kvar på sin egna ö”

  Det är högst anmärkningsvärt hur ni hanterar detta när ni försöker få det att se ut som ni följer era vallöften? på vilket sätt då?

  Om ni nu skall exploatera det området så Sälj tomterna till privatpersoner om allmännyttans inte skall ha det som hyres rätter.
  Då är det bättre den som bor där få utforma sitt eget hus en ett tråkigt kommunalt bygge där ni i kommunen skapar kartonger som ni anser vara passande, dom passar säkert bland radhusen i Partille men inte här och inte på en sådan liten ö.

  En före detta moderat

Kommentera