GC-väg på Bäckevägen, Björkö

Vi har nu fått klart trafiksäkerhetsplanen över Öckerö kommun. Det visar sig att det mest angelägna projektet är en gång- och cykelväg på Bäckevägen på Björkö. I torsdags skickade vi därför in en ansökan till Trafikverket om bidrag till detta. Så fort vi fått svar på denna så avser vi att starta projekteringen. Beroende på hur snabba Trafikverket är så hoppas vi att detta kan komma igång redan till våren/sommaren 2014.

5 kommentarer för “GC-väg på Bäckevägen, Björkö

 1. Jag håller med Nichlas om att ett övergångsställe vore bra men av TS-skäl är det viktigt att det kombineras med någon form av fartbegränsande hinder på den norra sidan. Som nämns så förekommer det att det går i mer än 50 km/h om det är bråttom till färjan!

 2. Nichlas, det finns med på önskelistan om ett övergångsställe vid Framnäs och kommer att behandlas.

 3. Hans, det är noterat. Du kan själv gå in på en app som heter felanmälan Öckerö kommun, så får du dessutom respons när det är gjort åtgärder.

 4. När ni ändå håller på så kan jag tipsa er om att det är en stor önskan om ett övergångsställe på Skarviksvägen(cykel och gångbana) på Björkö till Framnäs parkering.
  Där är en väldigt utsatt plats och förhållandevis dålig belysning med och mycket trafik och skolbarnen och även vi vuxna korsar detta vanligen då alla bilar kör till och från bilfärjan och parkeringen/passagrar färjan.

  Och inte allt för sällan har bilister bråttom till färjan med allt vad det innebär.

  Så där tycker jag att ett övergångsställe tydligt markerat och upplyst är en bra säkerhetsåtgärd och både gående och bilister kan känna sig trygga när vågarna korsas.

  Tack!
  /Nichlas

 5. När ni ändå håller på så vore det jättebra om ni kunde fixa till den kommunala biten av Boviksvägen. Ovan första krönet så finns det några riktigt otrevliga hål

Kommentera