Nytt om Björköbussen

Nytt om Björköbussen
Sedan Västtrafik för ett par månader sedan meddelade att man lägger ner ett flertal turer med linje 294, Björköbussen, har vi försökt att få svar vad det skulle kosta kommunen att återinföra dem. Förra veckan ilsknade jag till och skrev ett mail till ansvarig tjänsteman på Västtrafik med kopia till ordföranden och vd:n. Som vanligt reagerade inte vd:n dock svarade faktiskt ordföranden.

Efter en viss korrespondens blev jag lovad svar denna vecka på vad trafiken på Björkö skulle kosta kommunen. Igår fick vi besked om vad dagtrafiken kostar men vi saknar fortfarande resten.

Jag kommer nu att skriva under det avtalet med Västtrafik om att bussen skall gå hela dagen. Om man lyckas att administrera detta till på måndag vet jag inte och är de lika sena som med allt annat så är man inte optimistisk.

Vi tar detta som ett första steg och utvärderar detta samtidigt som vi fortsätter att jaga Västtrafik om resten av offerten.

Som information så ägs Västtrafik av västra Götalandsregionen som styrs av S, V och MP. Samma partier som även misslyckats med sjukvården i regionen.

Kommentera