Möte med Polisstyrelsen

2013 präglas mycket av den särskilda händelse som varit i Göteborg med skjutningar. Åtta män har blivit mördade och trettio har blivit skottskadade under 55 skottlossningar. Ett resultat av insatsen mot detta är att detta är att det suttit sju män häktade, 55 anhållna och fyra har blivit dömda. Dessutom har man bl.a. beslagtagit 10 automatvapen, 20 kg sprängdeg och 26 pistoler. Dessa har man lyckats att ta bort direkt från gatan.

Den s.k. Törebodahändelsen som varit i media det senaste och där det framställs som att Polisen inte vill skicka en bil under ett pågående inbrott där gärningsmannen dessutom handgripligen ger sig på de boende gicks också igenom. Händelsen är föremål för internutredning men det som inte framkommit i media är att en polisbil faktiskt larmades it redan efter 1 – 2 minuter i samtalet. Efter det ställer operatören ett antal kontrollfrågor där man ifrågasätter innehållet i vissa av dem. Samtalet avbröts först när polisbilen anlände till huset och polismännen lyckades att rädda han som larmade ur det brinnande huset. Efter en viss jakt lyckades man också att gripa gärningsmannen.

Kommentera