Nya turer med Björköbussen linje 294

Den 27 januari införs äntligen den nya turlistan för Björköbussen. Det har varit segdraget med Västtrafik och vi gjorde beställningen av dessa turer redan innan jul.

Turlista

2 kommentarer för “Nya turer med Björköbussen linje 294

 1. Love, enligt landsbygdsprogrammet som Västtrafik själva tagit fram skall ett samhälle av Björköbussen storlek ha en viss trafik på helgerna. Detta påpekar vi och mycket annat i de kontakter vi har med Västtrafik. Organisatoriskt är det så att Västtrafik ägs av västra Götalandsregionen så kommunerna har inga maktmedel utan vi kan endast försöka att påverka. Om Du läst min blogg så kan Du där följa hur jag vid ett otal tillfällen kontaktat både vd och ordförande i Västtrafik angående våra frågor.

  Vi försöker nu att få ett möte mellan Trafikverrket, oss och Västtrafik där trafikfrågorna skall diskuteras. Trafikverket ställer sig lika frågande som vi gör hur man kan lägga ner kollektivtrafik på Björkö när vi har så stora problem på Hjuviksvägen och att Björkö dessutom är ett utbyggnadsområde.

  Tyvärr har det varit så de senaste åren att det åkt ett fåtal personer på helgerna med Björköbussen vilket gör att det saknas underlag på Björkö att köra en Flexlinje.

 2. Vad gör Öckerö kommun konkret, för att påverka Västtrafik, så att vi skall ha möjlighet att åka kollektivt även på lördagar och söndagar?
  Vad gör Öckerö kommun konkret, för att påverka Västtrafik, så att besökande till Björkö skall kunna åka kollektivt på lördagar och söndagar?
  Som privatperson är det ytterst svårt att göra sin röst hörd gentemot Västtrafik.
  Vi som tvingas gå tre gånger tre kilometer, behöver kraftigt understöd i vår påverkan på Västtrafik.
  Eller så vore det ju naturligtvis en möjlighet att låta Flexlinjen trafikera Björkö på lördagar och söndagar, då de sammanhängande öarna trots allt har tillgång till kollektivtrafik.

Kommentera