Inspirerande med att träffa entreprenörer

Igår var en riktigt inspirerande dag. Jag hade förmånen att få träffa tre av våra entreprenörer i kommunen på olika sätt. Först skulle jag byta till sommardäck på bilen. Under tiden visade ägaren till verkstaden mig en idé om hur man kunde göra i hemvården med billigare fordon som skulle kunna minska kostnaden en hel del. Pengar som istället då kan användas till hemservicen.

Efter det träffade jag en hotellägare i Klåva. Förutom att diskutera hans problem med parkeringar kom också frågan upp om hur man skulle kunna vidareutveckla hotellverksamheten. Det märktes att han funderat ett tag på detta och planerna så minst sagt intressanta ut.

Därefter uppvaktade vi en av våra företagare på hans högtidsdag. Vi pratade en hel del om vad som var gjort och hur dåliga vi faktiskt är på att marknadsföra detta men vi pratade också om hur vi kan agera för att minska riskerna med att våra barn hamnar snett från början. Att man också kanske kan ge dem lite av vår “identitet” från kommunen med lite båtkunskap m.m. som en obligatorisk utbildning.

Sammantaget känns det inspirerande att få förmånen att träffa människor som vill delge mig idéer om hur saker kan göras bättre. Faktiskt mycket bättre än att träffa människor som bara vill framföra hur dåligt allt är.

Kommentera