Föreläsning med Magnus Rosén

Inte allt för sällan spelar slumpen in. Via Rotary har jag kommit i kontakt med Magnus Rosén, f.d. basist i Hammerfalls. En kväll för några månader sedan träffade jag Magnus och när vi pratade berättade han att han håller föredrag för elever om visioner och mål i livet.

Resultatet av detta blev att Bratteberg engagerade Magnus för en föreläsning för sina åttondeklassare.

Idag hade jag förmånen att få lyssna till när Magnus berättade om sina erfarenheter. Om hur han som fjortonåring satte upp målet att bli en basist och få resa jorden runt. Detta och att han som känd rockmusiker aldrig testat droger gjorde nog ett visst intryck på eleverna. Dessutom fick de se och höra hur han kan hantera en gitarr.

Sammantaget blev det säkert en bra dag för eleverna där de både fick med sig visdomsord från en rockmusiker samt se honom spela.

Kommentera