Projekt Prästängen

Idag var jag på ett möte med en projektgrupp som har tittat på en framtida utveckling av Prästängsområdet. Det är Öckerö IF och SH84 som fått EU-medel för att göra en förstudie över ett framtida Prästängsområde.

Tanken är att göra området till ett idrottsområde där det både finns möjlighet att utöva olika sporter samt ett utbildningscentrum för idrott och hälsa. Samarbete mellan skolan och föreningarna pågår redan detta men kan givetvis utvecklas mer. Bl.a. har skolan ett avtal där det bedrivs läxläsning en dag i veckan och att andra dagar vistas eleverna där både före och efter skolan.

I visionen finns också tankar på utbyggnad av både ishallen och Göstahallen med boendemöjligheter. Detta för att i första hand om boende under Ö-bollen och Frölundacampen men också till rena besökare.

Projektet kommer från onsdag att finnas som en utställning både i biblioteket och i Göstahallen.

Kommentera